Amesto Woman´s Day

Åh idag var det föreläsning hos Amesto.

Ett fantastiskt företag måste jag säga, med en super härlig personal.
Ett Norsktägt företag som är noga med att ge tillbaka.
De berättar en söt historia om hur företaget startade.
Men jag det föll för, i nutid. Är hur Amesto Translations med Christina Almskog i spetsen, i stället för att ge sina kunder en julpresent (förra året). översatte Unilabs svenska mammografi-kallelse till 9 språk!!!!!!
Så att de gruppers om är underrepresenterade när de blir kallade till sin mammografi (alla kvinnor mellan 40 – 79 år blir kallade med 18 – 24 månaders mellanrum, men bara 60% av de kallade dyker upp på utsatt tid) verkligen förstår att det är viktigt att gå på alla undersökningar!!!!!!

Och jag pratade om mod. Mod att stå upp för sig själv. Att lyssna på sin egna kropp och verkligen stå på sig när sjukvården säger att ”det där är ingen fara” men man själv känner att det är på allvar. För jag blir galen när jag tänker på att kvinnor inte blir tagna på allvar inom sjukvården och inte får den vård eller de tester och undersökningar de har rätt till.

Och att läkare faktiskt inte är mer än människor och att de också kan ha en dålig dag, så därför måste man lita på sin inre känsla. (utan för att den skull bli hypokondriker).

Och ibland är det inte lätt att stå upp för sig själv, så därför behöver vi hjälpas åt att peppa varandra. Och man får inte sämre vård för att man ställer krav!!! TVÄRT OM!!!!!

Så stå på dig, snälla!!! För det finns faktiskt en noll vision när det gäller gynekologisk cancer och tidig upptäck is da shit”!!!
Och träna pratade jag ju också om, så klart :-))))
Om att det är viktigt att träna, att man skall träna för sin egna skull.
Och om att lyfta blicken och känna livet i sig.
För livet är helt underbart. Och fantastiskt. Och att leva är helt outstanding :-))
Så ut och lev med er nu. Skratta, drick lite vin, träna ibland och kyss någon vacker själ – för det är det som är livet.
När det enklaste är det vackraste :-))

amesto_2428

Champagneprovning med Sebastian olsson, enda killen på stället!

amestp_2439

Super trevliga verksamhets chefen Helen Häggström på Unilab berättade om viktiga saker, självklara saker. Som att gå på mammografi!!!!! Glöm inte tjejer!!!

amesto_2440

Paula Larsson från Mazi pratade trender. Och hör och häpna :-)) Korta frisyrer är modernt!! Alltså, man är ju nästan helrätt för en gång skull då ?!?! Även om det inte känns så :-)))

Väldigt trevliga åklagaren Kristina-Ehrenborg-Staffas var också med och pratade om fruktansvärda saker. Om Trafficing, alltså människo handel. Men bilden på henne vägrar att ladda upp sig…. Men hon var också där :-))

One Comment

Maria Leffler

Tackar och bockar för en väldigt inspirerande stund igår. Kan bara hålla med om att Amestos och Kicki Almskogs insats för Unilabs är fantastisk och dessutom att Kicki är en fantastisk person!
ps. insåg även när jag såg bilden att jag i min ungdom, alldeles på riktigt kär i din läkare 🙂
Återigen tack och lycka till!
/Maria

Comments are closed.